Werkproject 

Levend in beeld

Eindproject opleiding organische beeldhouwkunst.

Atelier Papekop, Ria van Roekel

Aardewerkplaats Amiel, Brummen, Feico Hajonides

Stand van zaken, december 2019

Het maken van een boek waarin de kwaliteiten van mensen met een beperking belicht worden. Kwaliteiten die van belang zijn voor een samenleving waarin ieder mens zijn waarde heeft en mee telt. Kwaliteiten die in het economische verkeer een geldelijke waarde vertegenwoordigen want er worden geldstromen voor uitgetrokken. Dit zichtbaar maken in woord en beeld is het einddoel van 'levend in beeld'. Een boek met beelden die de verbinding maken.

Het is gemakkelijker verwoord dan uitgevoerd. Het uitgangspunt was een startpunt markeren, het einddoel bepalen en de verbinding daartussen door middel van een tijdlijn. Twee sporen, een voor het beeldende werk en een voor het boek. Het begin beeld is er, en de grote lijn van het boek is inzichtelijk. doelgericht richting eindproject is de route.

Mijn droom is dat het boek rimpelingen zal veroorzaken, nog steeds is er een diepere noodzaak om het in vorm te gaan brengen. Maar eerst dus de eerste stappen gaan zetten, mezelf nu al realiserend dat het wel veel is, gaat worden. Positief is dat ik het beeldende werk niet zie als werk. En dat er mensen zijn die mee willen werken en tot steun zijn door middel van hun expertise. Nu al dankbaar daarvoor.

Hoe ik inzicht ga krijgen in de financiële geldstromen, landelijk gezien, nog geen idee. Of en waar ik een geldstroom kan genereren voor de uitvoering van het boek (ik zou het liefst met een kartonnen kaft en vierkant formaat willen), ook nog niet duidelijk. Uitvoering in brons van beelden, ook nogal kostbaar......

Dus opzetten budget dat nodig is, is de volgende stap.

Nog veel onduidelijk dus maar na de eerste stap is het zaak om stap voor stap door te lopen. Daarin zou ik heel blij zijn met jullie feedback, ideeën hoe iets zou kunnen, details die ik over het hoofd zie enz.

En wil je op de hoogte gehouden worden door middel van de nieuwsbrief, een maandelijkse uitgave met de stand van zaken?

Laat maar weten dan stuur ik je/U de info op. In de nieuwsbrief een maandelijkse stand van zaken en kun je een beeld volgen. Hoe komt het tot stand, het idee. Met welk materiaal wordt de eerste stap gezet. Welke weg volgt dan, totdat het echt “af” is en de wereld in kan.

Financiële bijdragen zijn van harte welkom: rekening nummer van Bondgenoten Onderweg: NL41 RABO 0128 5542 90 over werkproject.

Share on Facebook

print deze pagina...

Bondgenoten Onderweg 2006-2022