Atelier 

Werken met diverse materialen, o.a. houtskool, potlood, pastelkrijt of schilderen in een groep of individueel kan in het atelier. Op de dinsdag of de zaterdag, Naast de groep die wekelijks bij elkaar komt kan er ook ingetekend worden op workshops die een specifieke techniek of een seizoens-gerelateerd onderwerp hebben. Het meest recente overzicht met daarop data en tijden kan ik u op verzoek toesturen.

Voorbeelden: Schilderen met natuurlijke pigmenten en materialen. Houtskool werk met als thema licht/duister Luisteren naar een verhaal of muziek en dromerig met een ontspannende techniek schilderen. Tekenlessen om de vaardigheid te ontwikkelen of een nieuwe hobby te ontdekken
In overleg kan er altijd een aangepast programma aangeboden worden en op een zodanige wijze uitgewerkt dat voor elke deelnemer een fijne beleving kan ontstaan.

Landschap, pastelkrijt

Wolkenwerk, schildering in de nat-in-nat techniek

Houtskoolwerk volgens een vaste vorm

Bovenstaande werkstukken zijn gemaakt door mensen die van zichzelf vonden dat ze niet creatief zijn, dat ze niet kunnen schilderen. Toch waren ze blij met het eindresultaat ook al is mijn doel dat de weg ernaartoe afgelegd wordt in een goede sfeer zodat mensen meer durven en verbaasd staan over de eigen mogelijkheden.

Enkele uitspraken van deelnemers aan een van de workshops:

“Ik wist niet dat ik dat kon”
“Wat een ontspannende ochtend, de tijd is voorbij gevlogen”
“Mijn gedachtestroom is helemaal stilgevallen, ik was zo geconcentreerd bezig”

Men kan zelf met een groepje komen, leuk als onderdeel van een familiedag of werkuitstapje. Er kunnen thema's uitgewerkt worden zoals: “samenwerken, hoe doe ik dat”. “Hoe houd ik mijn eigen terrein en kleur helder en geef ik toch voldoende ruimte aan een ander” Of deelnemen aan de workshops die op regelmatige basis gegeven worden.

In de zomermaanden is het buitenatelier geopend en staan de schopschijven opgesteld zodat met klei en water gewerkt kan worden. Concentratiebevorderend en bij jezelf komen; maar vooral ontspannend! En als (groot)ouder-kind activiteit een aanrader.

Ook voor het vieren van de kinderverjaardag kan een afspraak gemaakt worden.


Buitenatelier

In de zomer is het buitenatelier geopend. Er kan met speksteen, klei, pastelkrijt en houtskool gewerkt worden. Ook is de draaischijf opgesteld zodat in alle rust geoefend kan worden.

We zijn open vaak open op donderdagmiddag en verder op afspraak.


Een impressie van de zomeractiviteiten.


Share on Facebook

print deze pagina...

Bondgenoten Onderweg 2006-2019