Kunstzinnige therapie 

Pakt uw kind zijn kansen en bent u zelf in balans?

Dan is het werken in de praktijk voor kunstzinnige therapie te Papekop pure ontspanning. Leuk om te doen en met verrassende resultaten. We werken namelijk niet resultaatgericht en de opdrachten zijn zo vormgegeven, dat het speelse creatieve deel van de mens wordt aangesproken.

In iedereen kan dat meer ontwikkeld worden en je hoeft niet creatief te zijn! Dat er daardoor een betere balans in jezelf kan ontstaan is dan mooi meegenomen. Een kunstzinnig therapeutisch traject is een manier om met behulp van creatieve technieken zelf aan de slag te gaan door bijvoorbeeld de levensweg tot nu toe in woord en beeld vorm te geven.

vogels

Is kunstzinnige therapie meet- en weegbaar?

Mijn antwoord is: jazeker. In onderstaand pdf-bestand (opent in nieuw venster) vindt u lijstjes met getallen, zoals cliënten in een therapietraject ervaren:

is kunstzinnige therapie meet- en weegbaar.pdf

Kunstzinnig therapeutische therapie

Voor kinderen betekent de kunstzinnig therapeutische therapie lekker aan de slag met allerlei soorten materialen. Het kind wordt in zijn kwaliteiten aangesproken waardoor het zelfvertrouwen vergroot. Het leert om met kleine stapjes die innerlijke scheppingskracht aan te spreken en te ontwikkelen. En dat werkt door en kan een goede ondersteuning bieden in tijden dat de ontwikkeling stagneert of zelfs stilstaat.

Juist in deze dynamische tijd biedt de kunstzinnige therapie momenten van verstilling; het geeft inzicht in het eigen functioneren en belicht de eigen kwaliteiten die altijd ook aanwezig zijn.

Naast de individuele therapie, voor kinderen en volwassenen, zijn er op de woensdagmiddag ook de kunstzinnig therapeutische groepslessen voor kinderen. Maximaal 5 kinderen met aandacht voor de concentratie en de durf ontwikkelen om creatief te zijn. Elk vanuit de eigen mogelijkheden en kwaliteiten.


Atelier voor volwassenen

Ontwikkelingsgericht werken aan een persoonlijk thema of materiaalverkenning: tekenen, schilderen, boetseren, pastelkrijt of houtskool in het atelier voor volwassenen. Individueel werken kan door de kleine groep. Speelse opdrachten en koffie of thee. Informatie over de kosten en de mogelijkheid van de aanvullende ziektekostenverzekering onder 'praktische informatie'.


Kunst voor kinderen

Kunstzinnig therapeutisch beeldend werken als uitgangspunt; groepslessen met aandacht voor het vergroten van de concentratieboog, het aandachtig werken en het vergroten van het zelfvertrouwen maar vooral met plezier aan de slag met allerlei materiaal op een natuurlijke manier. Durven creëren waardoor het zelfvertrouwen kan groeien. Voor informatie over de aanvullende ziektekostenverzekering onder 'praktische informatie'.


Share on Facebook

print deze pagina...

Bondgenoten Onderweg 2006-2019